Tuotekehittelyä {Ja liitutauluvinkki}

Hää- ja juhlasuunnitteluyrittäjänä päivät eivät täyty pelkästä juhlafiilistelystä, jos joku on erehtynyt niin luulemaan. Omaan yrittäjän arkeeni kuuluu paljolti tuotteitteni kanssa puuhastelua, erilaisten hankintojen pohdiskelua sekä sitä kuuluisaa ongelmanratkaisua. Kädet ovat moneen otteeseen olleet niin maalissa kuin liimassa, mutta sehän tälle DIY-tyypille käy. Yksi Sarandian tavoitteista onkin tarjota teille juhlianne suunnitteleville mahdollisuuden hypätä ylimääräisten askartelujen yli ja hyötyä valmiista tuotteista Sarandian valikoimissa. Tiedän kuitenkin, että siellä ruudun toisella puolella on paljon muitakin käsistään taitavia, jotka haluavat tehdä asiat ihan itse ja heille haluan tietysti jakaa kikkakolmosia ja vinkkejä, jotta kaikkea ei tarvitse tehdä kantapään kautta. 

Minähän lupailin jo viikkoja sitten lisääväni Sarandian vuokrasomisteiden valikoimiin kaksipuolisia liitutaulukylttejä, jotka saa kätevästi seisomaan omilla jaloillaan. Kyltteihin saa näppärästi kirjoitettua vaikkapa juhlien ohjelman ja menun vieraiden nähtäville. Ihan yhtä näppärästi ei kuitenkaan käynyt itse liitutaulupohjan tekeminen. 

Valitsin aluksi pohjaksi liitutaulutarran, jonka arvelin sileänä pintana helpottavan liitutaulukirjoitusta. Tarra näytti toimivan mallikkaasti ja kyltti pääsi kuvattavaksi asti. Kuvausten aikana kovalevyyn liimattu liitutaulutarra oli kuitenkin alkanut kupruilla. Ilmeisesti kovalevyn huokoisempi pinta ei ollut ideaalein vastapari helteessä kuumenevalle liitutaulutarralle ja lopputuloksena oli kupliva musta tausta. Ei hyvä. Haluan ehdottomasti, että näitä kylttejä on mahdollista käyttää myös ulkona. 

Vanhassa taitaa yhä vain olla vara parempi ja niinpä kävin ostamassa purkillisen liitutaulumaalia ja tein uudet pohjat. Ehkäpä karheammassa maalipohjassa on myös enemmän sitä koulutaulutunnelmaa. Mutta vinkkinä siis teille, jotka teette omia liitutauluprojektejanne, kova auringonpaiste, liitutaulutarra ja kovalevy eivät ole kavereita. Ulos tarkoitetut liitutaulut kannattaa siis tehdä joko liitutaulumaalin avulla tai liimaamalla liitutaulutarra pinnalle, josta se ei voi kuplia irti.   

Sarandian liitutaulukyltit ovat tulossa pian vuokrattavaksi, mutta nyt odotellaan vielä maalin kuivumista käyttökuntoon. Mukavaa keskiviikkoa kamuset! Sarandian yhden naisen tuotekehittelykomitea kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti