Polttarifiilis kattoon

Kevätkuukaudet ovat täällä ja niin on pian myös polttarisesonki! Joko hääpareja jännittää?

Polttarit kokoavat usein yhteen toisilleen tuntemattomia ihmisiä, kun avioituvaa kaveria saapuvat juhlimaan niin lapsuudenystävät, kollegat kuin sukulaiset serkuista sisaruksiin. Hyvä meininki syntyy rentoudesta, mikä saattaakin vaatia ensialkuun tutustumista puolin ja toisin. Polttareiden alussa onkin hyvä idea käyttää hetki aikaa fiilistelyyn ja tutuiksi tulemiseen muutaman hauskan leikin merkeissä. Illan mittaan tunnelman keventyessä myös pelien suhteen voi laittaa uuden vaihteen silmään. Siispä polttareiden järjestelytoimikunnat, tässä omat suosikkini tunnelmaa keventävistä polttaripeleistä, olkaa hyvät.


Hauska tavata

Polttarisankari esittelee jokaisen ystävänsä nimeltä ja kertoo miten on ystävystynyt tämän  kanssa. Sankaria voi pyytää myös kertomaan jokaisesta vieraastaan mielenkiintoisen yksityiskohdan tai vieraat voivat vaihtoehtoisesti esitellä itse itsensä. Leikkiin voi yhdistää myös tavaran, jolloin jokainen vieras tuo mukanaan pienen esineen, joka liittyy jollain tavalla yhteiseen menneisyyteen polttarisankarin kanssa. Vanhat kaverikirjat ja legendaariset valokuvat taustatarinoineen toimivat loistavina jäänmurtajina. Tärkeintä on, että toisilleen tuntemattomat juhlijat esitellään toisilleen ja jokainen tietää kuka kukin on.


Muistojen virta

Jokainen vieras kirjoittaa paperille yhteisen muistonsa polttarisankarin kanssa. Tämä kannattaa tehdä tietokoneella, jotta sankari ei voi päätellä kirjoittajaa käsialan perusteella. Polttarisankarin tehtävä on lukea jokainen tarina ja arvata kuka vieraista on kyseisen muiston kirjoittanut. Oikeista arvauksista polttarisankaria voi palkita juhlan henkeen sopivilla palkinnoilla.


Kuka sanoi mitä

Tämän leikin pelaajiksi joutuvat vaihteeksi polttarivieraat. Polttareiden järjestäjät ovat keränneet joko hääparilta itseltään kommentteja esimerkiksi toisistaan tai vaihtoehtoisesti statuspäivityksiä/kommentteja sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista tai Twitteristä. Vieraiden tehtävänä on arvata kumpi puolisoista on kunkin lausahduksen takana. Kommentit kannattaa valita niin, ettei niistä ole pääteltävissä liian helposti lausujaa.
(Pssst. Tämä on hauska toteuttaa pelinä myös hääjuhlassa ja sen voi yhdistää vaikkapa hääbingoon.)


Tuttu juttu (polttariversio)

Polttarisankarin puolisolta on etukäteen kysytty vastauksia paria tai häntä itseään koskeviin kysymyksiin. Esim. Kummalla teistä on pidempi pinna? Mihin kiinnitit ensimmäisenä huomiosi tavatessasi tulevan puolisosi? Mihin maahan haluaisit muuttaa? Jos puolisosi olisi kulkuneuvo/kodinkone/eläin, mikä hän olisi? Polttarisankarin on sitten pyrittävä arvaamaan oikein puolisonsa antama vastaus. Palkintojen lisäksi polttarisankarin voi laittaa suorittamaan myös pieniä leikkimielisiä rangaistuksia vääristä vastauksista.


Kuka tuntee morsiamen parhaiten?

Nyt kisataan siitä kenellä on pätevin muisti ja eniten nippelitietoa morsiamesta. Polttariseurue vastaa morsiameen liittyviin tietovisakysymyksiin ja eniten oikeita vastauksia napannut voittaa. Kysymykset vaikeutuvat loppua kohti ja reiluuden nimessä morsian on itse vastannut kysymyksiin etukäteen. Voit ladata Sarandian morsianvisan täältä.


Kuutamolla

Kuinka moni muistaa tämän hauskan televisio-ohjelman 2000-luvun alusta? Kuten visailussa, myös tässä pelissä polttarisankarin on kerrottava uskomattomia tositarinoita elämästään sekä yksi valhe. Jos vieraita on iso porukka, kannattaa tositarinoiden määräksi valita kolme. Jokaisen vieraan tehtävänä on kysyä tarinoista yksi kysymys, johon polttarisankari voi vastata ainoastaan "kyllä" tai "ei" ja kysymyskierroksen jälkeen tulee sitten ilmoittaa oma arvauksensa valetarinaksi. Voittajat tietysti palkitaan ja polttarisankari saa pelin lopuksi kertoa tarinat kokonaisuudessaan väittämien takana.


Totuus tai shotti

Lopuksi polttarisankarin voi laittaa kunnon kyselytunnin keskelle. Polttareiden järjestäjät ovat koonneet totuus vai tehtävä -tyyppisiä kysymyksiä, jotka voivat olla polttarisankarista riippuen myös melko rohkeita. Polttarisankarin on vastattava kysymykseen rehellisesti - tai otettava shotti.
(Psst. Tämänkaltaisissa leikeissä on tärkeää ottaa huomioon polttarisankarin rajat esimerkiksi henkilökohtaisten asioiden tai alkoholinkäytön suhteen. Näin peli säilyy rentona ja kaikilla on hauskaa.)


Muutaman pelin jälkeen onkin aika laittaa kovempi vaihde silmään ja vauhtia pirskeisiin!


5 kommenttia:

 1. Hauskoja! :D Vinkkasin heti kaasoni tänne. Sanoin samalla että luotan heihin kuin kiveen ja vastaus oli "Ootko varma että se on ihan viisasta?" Nyt alko ihan vähän hirvittämään :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi! Mitäköhän sun polttariporukalla on oikein mielessä? :D

   Poista
 2. Kiitos hyvistä ideoista! Olen suunnittelemassa paraikaa polttareita ja näistä ihan varmasti jokin tulee käyttöön. :)

  VastaaPoista