Minimalistimorsiamen kimppu: JättidaaliaNämä kuvat on julkaistu jo aiemmin toisen blogin puolella, mutta kevään kolkuttaessa pian ovia (ainakin loskan määrä huomioon ottaen), ajattelin postata tämän hauskan idean myös ensi kesän morsianten nähtäväksi. 

Morsiuskimpun ei suinkaan tarvitse aina olla varsinainen kimppu, vaan aivan yhtä hyvin morsian voi kantaa kädessään yhtä suurta kukkaa. Tämä kuvissa näkyvä huikeankaunis daalia on oman puutarhan tuotantoa ja läpimitaltaan yli kaksikymmentä senttimetriä. Ei siis mikään ihan mitätön kukkanen. Näyttävyyttä kukkaan lisää kerroksellisuus ja kaunis tummasta vaaleanpunaisesta valkoiseen liukuva sävy. 
Yksittäisissä kukissa on myös se ilo, että ne voi helposti kasvattaa itse. Pian kauppojen hyllyt alkavat jälleen täyttyä kukkamukulapusseista, joten vähänkään viherpeukalolla varustettujen morsianten kannattaa lähteä tutkailemaan tulevan kesän kukkatarjontaa. Huomioi mukulapusseissa ilmoitettu kukkimisajankohta, hoitovaatimukset, kasvupaikka ja kukinnon koko. Muutoin omasta pihasta saatava morsiuskukka voi jäädä vain haaveeksi. Heinä-elokuussa kukkivista lajikkeista kun ei ole iloa kesäkuun morsiamelle.  

Sanomattakin lienee selvää, että minimalistimorsiamelle tässä on varsinainen säästön paikka. Floristilla teetetyt kimput saattavat nimittäin kipaista hinnaltaan kevyesti yli sadan euron. Toki kukkien kasvatus vaatii vaivannäköä läpi kevään ja kesän, mutta ainakin itse kasvatettua kukkaa voi kantaa puutarhurin ylpeydellä. Muita häiden säästöniksejä tullaan keräämään tunnisteen "Säästä" alle.

1 kommentti:

  1. Omasta puutarhasta? Upea! Mikä laji tämä on? Viime kesänä ihastuin pompom-daalioihin. Olenki tässä pohtinut josko kasvattaisin omat hääkukat. Katsotaan.

    VastaaPoista