Pallokimppu pöytään {DIY}
Pöytien kukkakoristeet nielevät rahaa usein enemmän kuin osaisi arvatakaan. Kustannuksia eivät nosta ainoastaan valitut kukat (joita kertyy helposti aikamoinen määrä), vaan myös sidontatyö. Mekin päätimme luopua valmiista pöytäkimpuista, sillä halusimme rennomman lookin pöytiin - kuin joku olisi juuri poiminut kukat ja heittänyt ne maljakoihin. 

Jos kuitenkin kaipaa hieman arvokkuutta ja järjestelmällisyyttä kukka-asetelmiinsa, voi rahaa säästää käyttämällä leikkokukille tarkoitettuja kukkasieniä. Ne säilövät kosteutta ja auttavat asetelman rakenteellisen näyttävyyden luomisessa. 
Itse veistelin kukkasienestä pyöreän pallon, jonka asettelin maljakon päälle. Sientä on helppo veistellä niin, että se istuu maljakon sisään, eikä pyörähdä sen päältä pois. Kukiksi ostin toisiinsa sointuvia kukkaroystävällisiä neilikoista ja Reilun kaupan ruusuja suoraan kaupan hyllyltä. Leikkasin kukkiin vinon imupinnan jättäen reilun viiden sentin varren. Tämän pituinen varsi oli helppo työntää sieneen.  

Lopputulos on pirteä ja napakka. Kosteassa sienessä asetelma säilyi hyvänä useita päiviä, joten asetelmat voisi hyvin tehdä valmiiksi jo hääjuhlia edeltävänäkin päivänä. 2 kommenttia:

  1. Ja mitä yhdent tälläisen hinnaksi tuli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni käytin tähän yhden kimpun ruusuja (n. 5 e/kimppu) sekä 10 kpl neilikoita n. 1,50-2 e/kpl. Neilikat nostavat yhteishintaa, mutta aivan yhtä hyvin voi käyttää vain ruusuja. :)

      Poista