Mehikasvit viinilaseissa

Toisinaan hauskat ideat syntyvät yhdistämällä kaksi jo valmista ajatusta. Etenkin yhdysvaltalaisilla hääsivustoilla on näkynyt jo parin vuoden ajan perinteisten kukka-asetelmien ohella myös erilaisista mehikasveista tehtyjä pöytäkoristeita. Mehikasvit ovat ulkomuodoltaan jännittäviä ja omalla tavallaan kukkamaisia. Myös niiden koreilemattoman kaunis vihreä sävy miellyttää monen silmää.

Meillä itsellämme lojuu edelleen nurkissa omissa häissämme käytettyjä viinilaseja, joissa kellui herkkiä neilikoita. Miksipä ei siis yhdistettäisi näitä kahta elementtiä? 
Mehikasvit pääsivät asustelemaan siis kunniapaikalle kukin omaan viinilasiinsa. Lasin pohjalle asettelin ensin kiviä imitoimaan mehikasveille sopivaa maa-ainesta. Seuraavaksi hieman multaa ja mehikasvi voitiinkin istuttaa. 
Mehikasvien lisäksi sujautin viinilaseihin vielä kauniita sileitä kiviä. Lopputulos on hauska. Aivan kuin viinilasiin olisi taianomaisesti ilmestynyt pieni pala villiä ja eksoottista luontoa. 

Käyttämällä mehikasveja hääkoristelussa voit myös harjoittaa ekologisuutta. Lajista riippuen voit sijoittaa mehikasvit häiden jälkeen kasvamaan pihalle tai jättää ne kaunistamaan kotia. Kaunis ajatus on myös rakentaa esimerkiksi avustajille kiitokseksi häissä käytetyistä kasveista suurempi mehikasviasetelma esimerkiksi lasimaljaan. Varsinaista kierrätystä siis! 
P.S. Tervetuloa uudet lukijat! Teidän määränne on taas kasvanut muutamalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti