Hääbingo Sarandiasta {Ja miten suunnitella toimiva hääbingo}

Enpä olisi osannut arvata hääbingoideaa kehitellessäni, että ideasta kehkeytyy todellinen hitti hääparien keskuudessa ja pääsisin vielä itsekin tekemään töitä niiden parissa. Hääbingot ovatkin yhä edelleen näiden vuosien jälkeen lähellä sydäntäni, eikä olekaan ihme, että ne ovat keskeinen osa myös Sarandian tarjontaa. 

Minulta kysytään usein vinkkejä hääbingoiluun, paperien valintaan, sopiviin teksteihin, palkintojen määrään ja niin edelleen. Siksipä haluan tässä postauksessa jakaa hyviksi kokemiani neuvoja hääbingoihin liittyen. Aiemmin olen kirjoittanut hääbingoista täällä  

Hääbingojen suosio perustuu hyvin pitkälti siihen, että se on loistavaa ajanvietettä vieraille, se saa aikaan mukavasti puheensorinaa ja vapauttaa ilmapiiriä, eikä se vaadi välttämättä kenenkään esiintymistä. Ulkonäöllisesti hääbingot on myös helppo muokata hääjuhlien tyyliin sopivaksi. Ne ovat myös edulliset hankkia ja Sarandian kautta ne on mahdollista saada itsetulostettavina versioina vielä vaikka hääviikolla. 

Hääbingojen toiminnallisuuden tasoa on helppo muunnella ruudukkotekstien mukaan. Teksteiksi voi valita vieraita aktivoivia virkkeitä, kuten "joku esittää hääparille runon" tai "yhteislaulu". Näin vieraat voivat itse taktikoida ja vaikuttaa omien bingoruksiensa määrään esittämällä runoja tai innostamalla pöytäseurueensa yhteislauluun. Bingoteksteiksi voi myös valita tapahtumien tarkkailua vaativia ruutuja, jolloin vieraiden täytyy olla tarkkana huomatakseen hääparin pusut, piilopullot ja nenäliinat. Onkin hyvä sekoitella erityyppisiä tekstejä sen mukaan millaisen tunnelman juhliinsa haluaa ja millaisista ihmisistä vierasjoukko koostuu. Ei myöskään kannata valita liian helppoja bingotekstejä, sillä silloin peli on pelattu ennen kuin päästään kakunleikkaukseen asti. Käytännöllisyyden kannalta hääbingotekstien kannattaa taas olla mahdollisimman lyhyitä, jotta fonttikokoa ei tarvitse muuttaa liian pieneksi. 

Suosittelen aina käyttämään bingoversioita, joissa bingotekstit ovat eri järjestyksessä. Usein kolme erilaista ruudukkoa on jo riittävä määrä. Näin pelissä on enemmän jännitystä ja vaihtelua. Lisäksi kannattaa varata esimerkiksi palkinnot kolmelle ensimmäiselle bingorivin saajalle. Näin saadaan bingopeli jatkumaan myöhempään asti ja kaikki ehtivät päästä mukaan pelaamiseen. Onkin hyvä pyytää esimerkiksi kaasoa tai bestmania kertomaan hääbingopelin periaatteet ja säännöt lyhyesti juhlien alussa, jotta idea ei jää kenellekään epäselväksi. Bingopalkinnoiksi voi valita lähes mitä vain viinipulloista huumorilahjoihin. On kuitenkin hyvä ajatella palkinnot niin, että ne ilahduttavat ainakin suurinta osaa vieraista, jos palkinto kohdalle osuu. 

Sarandian hääbingot on mahdollista saada sekä valmiiksi painatettuina että itse tulostettavina. Tämä johtuu siitä, että haluan tarjota mahdollisuuden säästää painatuskuluissa luopumatta hääparin tyyliin sopivasta näyttävästä hääbingosta. Samasta syystä hääbingovalikoimamme tuotteet ovat erikseen muokattavissa ja yksilöllisesti suunniteltavissa.


Kotona tulostus kannattaa hoitaa laadukkaalla väritulostimella. Tavallista A4-tulostuspaperia en suosittele hääbingoa varten, sillä se mielletään helposti toimistotarvikkeeksi, eikä ohuessa paperissa ole riittävästi juhlavaa jämäkkyyttä. Suosittelenkin mieluummin esimerkiksi 180 grammaista valkoista paperia, jota saa paperi- ja askartelukaupoista. Tällöin tulostusjälki on kotikoneellakin esittelykelpoista. Yhtä hääbingoa ei kannata tulostaa A4-koossa, vaan samalle paperille kannattaa sijoittaa kaksi hääbingoa. Sarandian hääbingot saa tarvittaessa myös suoraan aseteltuina oikeaan kokoon. Hääbingojen kavereiksi tarvitaa tietysti myös kynät. Jokaiselle vieraalle ei kannata hankkia täysmittaista kynää, joten edullisempaa on ostaa puisia lyijykyniä, jotka saa sahattua näppärästi puoliksi.    

     
Vastailen mielelläni hääbingoaiheisiin kysymyksiin, jotka voi postailla kommenttiboksiin tai osoitteeseen sari (a) sarandia.fi. Sarandian hääbingomallistoon pääset tutustumaan täällä.

P.S. Hääbingomalliston tuotteet avajaistarjouksena nyt -10 %! (ei koske painatuspalveluita). 

2 kommenttia:

  1. Mahtava postaus, ei varmasti tulisi itse ajateltua kaikkia asioita muuten etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että oli apua. Hääbingo on kyllä ideana simppeli, mutta vaatii kuitenkin täydellisesti toimiakseen muutaman asian huomioimista. :)

      Poista