Muista nämä hääpäivänä {eli mitä et ehkä tule ajatelleeksi}

Hääpäivään valmistautuessaan hääparilla on paljon muistettavaa. Vieraslahjat ja saippuakuplat muistetaan varmasti, mutta mitkä yksityiskohdat unohtuvat helpoiten? 

Ilmoita vieraille jo kutsun yhteydessä, mikäli vihkiminen tai juhla järjestetään osittain tai kokonaan ulkotiloissa tai muuten erikoisemmissa olosuhteissa. Vieraat ovat tyytyväisiä voidessaan seurata vihkimistä aurinkolasit silmillään ilman siristelyä ja kietoutuessaan viilenevässä kesäillassa neuleeseen.

Älä unohda sateenvarjoa liikkuessasi paikasta toiseen. Suomen sää on yllättävä ja pelkästään siirtyminen kulkuneuvosta sisätiloihin saattaa merkitä vesisateen uhmaamista. Pidä siis huoli, että esimerkiksi kaasolla, bestmanilla tai kuskilla on mukanaan sateenvarjo. 


Pidä lähettyvilläsi vesipulloa. Jännitys saa monet hääparit unohtamaan syömisen ja juomisen. Nesteytyksestä on kuitenkin syytä pitää huolta, sillä nestehukka aiheuttaa nopeasti päänsärkyä ja huonoa oloa. Mikäli et luota omaan muistiisi, valtuuta kaaso tai bestman huolehtimaan vesipullosta ja sen tarjoamisesta päivän aikana. 


Anna kaasolle säilytettäväksi pieni meikkiarsenaali. Huulikiilto, puuteri ja kosteutta imevät laput voivat pelastaa potrettikuvat, sillä hiki ja kyyneleet tekevät tehtävänsä myös parhaimmalle meikille. Myös sulhanen saattaa kaivata pientä ehostusta ylimääräisen kiillon poistamiseksi kasvoilta.  


Vaihtopaita sulhaselle. Pukuvuokraamot tarjoavat usein vaihtopaitaa ja tähän tarjoukseen kannattaa tarttua. Kauluspaidat ja takit eivät ole kuumuutensa vuoksi mukavimpia etenkään kesäjuhlissa, joten kuivaan ja puhtaaseen paitaan vaihtaminen voi olla hyvä idea. Myös bestman arvostaa varmasti hääpäivän tohinassa paidanvaihtoa, joten häntä ei pidä myöskään unohtaa. 


Yhteiskuvat vieraiden ja perheenjäsenten kanssa. Valokuvia otetaan valtavasti pitkin päivää, mutta silti moni harmittelee myöhemmin yhteiskuvien unohtumista. Tehkää siis ennen hääpäivää lista haluamistanne yhteiskuvista eri sukulaisten ja ystävien kanssa. Valokuvaaja, kaaso tai bestman huolehtii näiden kuvien toteutumisesta. 


Järjestäkää vapaita tuoleja hääparin pöydän lähettyville, jotta vieraat voivat tulla juttelemaan kanssanne. Näin hääpari välttyy pöytien seassa kiertelyltä ja halukkaat saavat myös kahdenkeskistä aikaa vaihtaa kuulumisia morsiamen ja sulhasen kanssa. 
Häät on juhlittu, mutta kuka siivoaa juhlapaikan ja hakee kaikki juhlapaikalle jääneet tavarat? Moni juhlapaikka tarjoaa siivouksen vuokrapakettiin kuuluvana palveluna, mutta lyhdyt, koristeet, paikkakortit, maljakot, karkkibuffet, tienviitat ja muu rekvisiitta on silti noudettava juhlapaikalta. Hääyötä ei ole mukava lähteä viettämään tietäen, että seuraavana päivänä on edessä siivousta ja koristekuorman kuljetusta. Kaasojen, bestmanien tai vanhempien ei ole hauska juhlia miettien seuraavan päivän työmaata. Ulkopuolista apua, kuten juhlasuunnittelijaa on hyvä käyttää tässä tehtävässä. Pieni rahallinen panostus on joka pennin arvoinen, kun hääyön jälkeen saa heräillä ilman murheita hääpäivän jälkijärjestelyistä. 

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Ella! Kiva, että näistä oli hyötyä. :)

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä! Vesipullo ja vaihtopaita pitää ainakin muistaa lisätä omaan listaan, myös sateenvarjoa ei saa unohtaa. Itse juhlissa jotenkin inhoa noiden ryhmäkuvien ottamista (saan jostain syystä usein sen vastuun sukujuhlissa) sekä myös niissä poseeraamista. Olenkin miettinyt kuinka pakollisia nuo ryhmäkuvat ovat... tuleeko myöhemmin harmitus kun ei otettukaan kun säästän itseäni juhlapäivänä muutamalta hampaidenkiristykseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmäkuvat voi toteuttaa myös niin, että juhlien ollessa käynnissä hääpari hissukseen kiertää kuvaajan kanssa tietyt sukulaiset ja otetaan näin vähän rennommissa olosuhteissa yhteiskuvat. Ne ovat kuitenkin ihana ja monille tärkeä muisto. Mitenkään julkisesti ja kaikkien edessä niitä ei tietenkään tarvitse ottaa. :)

   Poista
 3. Hyödyllinen postaus! Tuota sulhasen/bestmanin vaihtopaitaa en olisi hoksannut ajatella, pitääkin pistää ylös. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että oli iloa. Vaihtopaita näyttää olevan monelle ihan uusi juttu, mutta se on kyllä hyvä varata. :)

   Poista
  2. Haha, mainitsin asiasta sulhaselle, jonka kommentti oli suurin piirtein tällainen: "Aijaa, mä olin kyllä ajatellut ottaa vaihtopaidan lisäksi ihan vaihtopuvunkin. Tottakai toinen paita on mukana!" :D Kyllä miehet siis osaa selvästi itsekin ajatella ; )

   Poista
  3. Mahtavaa! Sulho taisi siis olla askeleen edellä. ;)

   Poista
 4. Loistava postaus! Kiitos vinkeistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mahtavaa, että sait vinkkejä. :)

   Poista
 5. Hei! Minulle tuli mieleen kysyä, että onko tuollaista bulldog-aiheista vieraskirja-ohjetta mahdollista saada sinun kauttasi? Ihastuin tuohon lappuseen ja noihin kehyksiinkin nyt ihan täysin! Omiin häihini olisi tulossa valkoinen lintuhäkki ja vieraskirjalappusia olen miettinyt. Voiko sinulta tilata omien toiveiden mukaista "vieraskirjalappupohjaa", jonka voisi itse tulostaa?

  VastaaPoista
 6. Hei Heidi! Tuo bulldog-aiheinen kyltti on parin vuoden takaa omaa tuotantoa, joten selvittelen onko tuota kyseistä versiota mahdollista vielä käyttää. Suunnittelen mielelläni myös vieraskirjatulosteet toiveidenne mukaan. Voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen sari (a) sarandia.fi. :)

  VastaaPoista