Tanssin kanssasi valssin


Hääperinteistä yhden suosituimman eli häävalssin tai nykyään yhä useammin häätanssin valitseminen voi olla hankalaa, sillä ensimmäistä tanssia hääparina ei voi kokea kuin kerran. Puntarissa painavat kahden ihmisen mielipiteet ja musiikkimaku, mutta myös tanssitaito ja häiden tunnelma. Valitaanko musiikiksi perinteinen valssi, jotain uutta ja tuoretta, mutta kuitenkin romanttista vai jotain räväkämpää? 

Oikeaa kappaletta valitessa kannattaa yrittää ajatella laatikon ulkopuolelle, sillä sieltä löytyvät usein osuvimmat ideat. Minä olen varma, että tällä viikolla kuulemani Nashville-televisiosarjasta tuttu Fade into you -kappale olisi ollut meidän häissämme vahva kappalekandidaatti, vaikkei se virallisesti valssi olekaan. Biisinä tämä kuitenkin koskettaa ja sopisikin ihanasti herkäksi ensimmäiseksi tanssiksi. 

Miten te valitsitte tai tulette valitsemaan musiikin ensimmäiseen tanssiin? Löytyykö takataskustanne kenties uusia kappaleideoita vai onko jokin perinteisistä valsseista suosikkinne?

2 kommenttia:

 1. Kyllähän tää ainakin mun korvaan kuulostaa valssilta! Tai siis kolmitahtiselta, eli valssattavaksi sopivalta :) Tiedä sitten, onko korvissa vikaa :D Tosi kaunis kappale, en ollut aiemmin kuullutkaan!

  Me ei sulhon kanssa olla mietitty vielä lainkaan häävalssia, mutta eiköhän sitä nimenomaan valssin tahtiin tanssita (hitaiden kaulailu ei tunnu oikein meille luontevalta eikä mitään superkoriografioitakaan kaivata). Jos just nyt pitäisi päättää häätanssin musiikki, valkkaisin varmaan Anna Puulta biisin Kolme vuodenaikaa. [https://www.youtube.com/watch?v=11Y8T_vIR5o] Ja vähän luulen, ettei oikeastikaan ihan niihin kaikkein perinteisimpiin häävalsseihin päädytä, olipa biisivalinta sitten mikä hyvänsä. En ihan osaa nähdä jotain Akselin ja Elinan häävalssia meidän modernihkoissa kaupunkijuhlissa, vaikka kauniitahan ne klassikotkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valssattiin kokeeksi tuota Nashvillen kappaletta ja kyllä se varmasti häävalssiksi taipuu. :)

   Kuuntelin myös tuon Anna Puun kappaleen ja siinä on kyllä ihanan letkeä raukea tunnelma. :)

   Poista