Panosta! {Sarin parhaat vinkit hääpäivän tärkeimpiin elementteihin}

Edellisessä postauksessa listasin budjettiystävällisten häiden säästövinkit ja tänään on vuorossa mitkäs muutkaan kuin tärkeimmät panostuskohteet. Kukkaroystävällisyyttä ei nimittäin kannata soveltaa aivan kaikkiin juhlahankintoihin, vaan muutamien asioiden kohdalla laadusta kannattaa maksaa.


Ruoka

Hyvä ruoka, parempi mieli! Ei ole lainkaan samantekevää mitä ruokaa juhlissa tarjoillaan ja miten se on tehty. Ruoan voi pilata hyvin moni asia. Maku ei välttämättä ole kohdallaan, valikoima on liian niukka, ruoka loppuu kesken, sitä joutuu odottamaan liian kauan tai se on ehtinyt jäähtyä. Juuri näistä syistä johtuen ruokailu ja tarjoiltava ruoka on syytä antaa ammattilaisen hoidettavaksi, vaikka taitavan kotikokin tai jopa ammattilaisen tekisi ehkä mieli tarjoilla juhlapäivänään itse tehtyä ruokaa tai säästää rahaa pyytämällä jonkun vieraista hoitamaan catering-puolen. Ruokailu on kuitenkin hääjuhlan laajin yksittäinen tapahtumakokonaisuus, jossa voi mennä monta asiaa vikaan. Ei siis kannata ehdoin tahdoin hankkia itselleen lisästressiä kermaperunalootien riittävyydestä ja kalan oikeasta tarjoilulämpötilasta.


Häiden taltiointi

Sanonnan mukaan häistä ei jää jäljelle muuta kuin puoliso, sormus ja valokuvat sekä nykyään yhä useammin myös videomateriaalia. Ei olekaan lainkaan yhdentekevää kuka hääpäivänä heiluu kameran takana. Monesti hääsuunnittelujen alussa hääparit budjetoivat valokuvaajan tallentamaan vihkimisen sekä potretit. Suunnittelujen edetessä ja muiden hääparien valokuvia katsellessa monen mieli kuitenkin muuttuu ja koko päivän dokumentaarinen kuvaus  sekä videointi alkavat tuntua houkuttelevilta.

Häiden taltiointiin kannattaa panostaa kahdesta syystä. Aivan ensimmäiseksi ammattitaitoisella kuvaajalla on kyky tallentaa hääpäivä ja hääpari kaikessa kauneudessaan laadukkaasti ja tyylikkäästi. Häiritsevät varjot ja huonot kuvakulmat pilaavat kauniinkin kuvauskohteen. Toiseksi monipuolinen kuvaus säilyttää koko päivän kirkkaina muistoissa. Hääpäivä on niin täynnä tapahtumia ja jännitystä, ettei kaikkea välttämättä enää vuosien kuluttua muista. Valokuviin ja videolle tallennettuina muistot eivät unohdu koskaan.

Lue lisää vinkkejä valokuvaajan valintaan ja valokuvauksen suunnitteluun täältä.

Hääpuku

Hetkinen, eikös tämä mainittu aiemmin pihistyslistalla? Toki, mutta minäpä kehotankin pihistämään hinnasta ja panostamaan laatuun. En suosittele kenellekään puvun tilaamista ulkomailta tai sovittamatta. Tämä on tärkein yksittäinen vaatekappale elämässäsi ja sen on myös syytä olla laadukkaista materiaaleista taidokkaasti valmistettu. Laatu myös näkyy puvussa ulospäin istuvuudessa ja materiaalien ulkonäössä. Laadukas puku myös kestää pesetyksen ja uudelleenkäytön, joten sellaisen voit huoletta hankkia myös käytettynä. Tai myydä omien häiden jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti