Pihistä! {Sarin parhaat säästövinkit budjettiystävällisiin häihin}

Kukapa ei intoutuisi hyvistä diileistä ja loistavista säästövinkeistä? Etenkin häiden kaltaiset suuren budjetin projektit vaativat hyvää taloushallintaa ja kykyä löytää säästömahdollisuuksia muutamista euroista aina satasiin asti. Seuraavaksi esittelemissäni suosikkisäästökohteissani on mukana sekä suuren luokan budjettivalintoja että yksittäisiä säästökohteita. Molemmilla on nimittäin merkitystä kun tavoitteena on kukkarolle kevyet unelmahäät. 


1. Juhlapaikka
Juhlapaikka on yksi häiden suurimmista yksittäisistä menoeristä, mutta pienellä pohdinnalla vaihtoehtoisia juhlatiloja voi rakentaa yllättäviinkin paikkoihin. Rustiikkisista maalaishäistä haaveilevien kannattaa pohtia löytyisikö juhlapaikaksi sopivaa navetanylistä tai konevajana käytettyä tunnelmallista latoa lähipiiristä. Pienet häät järjestyvät viihtyisässä mökkimiljöössä tai vaikkapa sukulaisen tilavassa puutarhassa. Vieraiden ruokailutiloissa kannattaa käyttää luovuutta ja hyödyntää lähipiirin nikkarointitaitoja. Pitkät ruokapöydät syntyvät pukkijaloista ja ylijäämälaudasta. Istuimet voi rakentaa samalla periaatteella tai loihtia tunnelmallisesti heinäpaaleista. Ne voi vielä päällystää lähipiiristä lainatuilla räsymatoilla. 
...mutta muistathan ottaa huomioon WC-tiloihin, ruoan säilytykseen ja lämmitykseen liittyvät asiat. Sähköä kaipaavat cateringin lisäksi myös äänentoisto. Järjestäkään vieraille tilat myös sateen sattuessa. Juhlateltat ovat monien bileiden pelastus!


2. Hääpuvut
Vuokratkaa tai ostakaa käytettynä. Helpoin tapa tutustua suureen valikoimaan käytettyjä morsiuspukuja yhdellä kertaa on Love Birds Helsingissä. Pukuvuokraamoista voi halutessaan lisätä sulhasen lisäksi myös muiden miesten, kuten isien juhlavaatetusta esimerkiksi yhteensopivien liivien muodossa.  
...mutta älkää ostako tai vuokratko pukuja sovittamatta. Puolet puvun upeudesta syntyy hyvästä istuvuudesta. Puku saa olla edullinen, muttei näyttää halvalta.3. Vuokratkaa somisteet ja koristeet
Astiat, herkkubuffetit, photo boothit, maljakot, äänentoisto, kalusteet - kaikki vuokrattavissa. Säästätte rahan lisäksi myös varastointitilaa, eikä hankintojen myymisestä tarvitse häiden jälkeen huolehtia. Vuokraaminen on myös ympäristöystävällistä ja tukee kierrätysajatusta. Jos tarvitset tiettyä koristetta tai astiastoa vain yhtenä päivänä, ei ole mitään mieltä hankkia tavaraa omaksi ja maksaa siitä vuokrahintaan nähden moninkertainen summa. Myös Sarandia tarjoaa somistevuokrauspalveluita, klik!


4. Ostakaa käytettynä koristeet
Facebookissa ja hääaiheisilla keskustelupalstoilla on useita hääkirppisryhmiä, joista voi tehdä todellisia löytöjä häitään varten. Facebookissa hakusanoilla "hääkirpputori" löytyy myös alueittaisia hääkirppiksiä, joiden avulla samalla seudulla asuvat hääparit voivat kätevästi myydä ja ostaa hankalasti postitettaviakin tuotteita tai sovitusta vaativia vaatteita ja asusteita. Kirppiksien selaaminen vaatii aikaa ja vaivannäköä, mutta säästetyt eurot ilahduttavat varmasti hyvien löytöjen osuessa kohdalle.5. Kukat
No ne kukat! Juttua aiemmin täällä!6. Hääparin kuljetus
Tyylikästä autoa ei tarvitse välttämättä vuokrata, sillä paljon hauskemmin hääpari voi poistua vihkipaikalta vaikkapa pyöräillen, mopoillen tai talvella hiihtäen. Olenpa todistanut hääparien kulkua myös segwayllä ja viime talvena yksi blogimorsio taisi saada kyydit sulholtaan potkukelkalla! Henkilöauto voi tarvittaessa avittaa pidemmällä välimatkalla hääparin etenemistä, kun poistuminen vihkipaikalta on ensin suoritettu tyylikkäämmällä kulkupelillä. Ja lopuksi...

7. Käyttäkää mielikuvitusta!
Talvisiin häihin saa loihdittua tunnelmalliset jäälyhdyt veden ja ämpärien avulla. Valitse hääkengiksi kengät, joita voit käyttää myöhemminkin. Antakaa ennen häitänne toisillenne synttäri- ja joululahjaksi häissänne tarvittavia asusteita ja esineitä, kuten solmion, korut, kalvosinnapit tai laukun.
...mutta olkaa kilttejä, älkääkä käyttäkö lasipurkkeja tuikkukippoina. Ne aiheuttavat räjähtäessään tulipalovaaran. Kukaan ei halua häitään muistettavan siitä, miten "Hilma-tädin hiukset paloivat". 


Tästä rakennankin mukavasti natisevan aasinsillan seuraavaan postaukseen, joka esittelee tärkeimmät panostuskohteet, joiden kanssa ei rahasta kitsastella. Jos sinulta löytyy vielä loistava säästövinkki jaettavaksi hääpareille, naputtele se ihmeessä kommenttiboksiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti