Paperituotteiden suunnitteluaikatauluista vuodelle 2015Mitä mainiointa vuodenalkua myös täältä blogin puolelta! Vuoden ensimmäisessä postauksessa haluan informoida kuluvan vuoden pareja paperituotteiden ja graafisen suunnittelun tilaamiseen liittyvistä aikatauluista. Varsin suuri osa häistä juhlitaan täällä Suomessa sesonkiaikaan touko-syyskuussa ja vaikka näin tammikuun alkupäivinä kesähäät tuntuvat kaukaiselta kangastukselta on kuitenkin kutsujen ja muiden paperituotteiden osalta syytä laittaa jo pyörät pyörimään.

Hyvä ajankohta kutsujen lähettämiselle on 2-3 kuukautta ennen hääpäivää. Erityisesti sesonkiaikaan järjestettäville häille suosittelen aina tuota kolmea kuukautta, sillä kesät ovat tunnetusti täynnä jos jonkinlaisia menoja. On kohteliasta informoida vieraita hyvissä ajoin hääjuhlista, jotta he pystyvät tarvittaessa järjestelemään aikataulunsa.

Hääkutsujen suunnitteluun ja painattamiseen on myös hyvä varata aikaa kuukauden verran. Se antaa liikkumavaraa paitsi suunnittelijalle myös tuotteiden viimeistelylle ja sopivan painotalon etsimiselle. Kaikkein kiireisimpänä aikana suunnittelijalla saattaa olla työn alla useampia töitä, joten aikainen lintu nappaa madon myös tässä asiassa. Tarkemmat tiedot suunnitteluaikataulusta tiettynä ajankohtana saa aina suoraan suunnittelijalta, mutta kuten saattaa huomata, kutsujen suunnittelu olisi hyvä aloittaa viimeistään neljä kuukautta ennen hääpäivää. Tämä tarkoittaa sitä, että touko- ja kesäkuun hääparien on viimeistään nyt ryhdyttävä miettimään kutsujensa tyyliä ja mahdollista suunnittelijaa.

Viime kesänä hääbingojen valmismallisto oli suosittu erityisesti tilanteissa, joissa juhlien ohjelma tuntui liian vähäiseltä ja vieraille haluttiin kiireesti viihdykettä juhlan lomaan. Nopeat toimitukset onnistuvat tarvittaessa, mutta neuvoisin silti hääpareja tilaamaan myös hääbingot ja visailut hyvissä ajoin, jos sellaiset ovat suunnitteilla. Ne ovat helppoja ja hauskoja toteuttaa, eivät vaadi paljoakaan organisointia ja kirvoittavat usein hyviä keskusteluja pöytäkunnissa. Kun pöydistä löytyy mukavaa viihdykettä, ei erillisiä ohjelmanumeroita välttämättä suurissa määrin kaivata.

 Myös Sarandian somistevuokraamon tuotteita on hyvä alkaa varailla kesän häihin jo näin alkuvuodesta. Photo boothia, herkkubuffetastiastoja ja muuta somistetta löytyy osoitteesta www.sarandia.fi. Kaikkia tuotteita ja palveluja koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen sari [at] sarandia.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti