Oksat maljakossa {Idea}

Tänä keväänä inspiroidutaan puusta! Projektina häissä alkaa uusi ideapostausten sarja, jossa hyödynnetään puuta materiaalina eri muodoissaan erityisesti hääsomistuksen näkökulmasta. 

Puu on orgaaninen elävä materiaali, joka taipuu moneksi niin käytännössä kuin tunnelmaltaan. Hääsomistuksessa erilaisia puumateriaaleja käyttämällä saadaan aikaan erilaisia tunnelmia rouheasta maalaisromantiikasta modernin pelkistettyyn lookiin. Parasta puussa on kuitenkin se, että sitä on helposti saatavilla ja ihmisen sormenjäljen tavoin se on aina uniikki. 


Tässä juttusarjassa aloitamme yksinkertaisesta pöytäkoristemallista, jolla saadaan hillittyä näyttävyyttä esimerkiksi buffetpöytään. Varsinaisen puunrungon sijaan tässä ideassa hyödynnetään puun kuivuneita oksia, joita on talven jäljiltä melko helposti löydettävissä. Mielestäni kauneimmat oksat löytyvät ehdottomasti lepältä, sillä sekä harmaa- että tervaleppä tuottavat lehtipuille poikkeuksellisesti pieniä suloisia käpyjä. Tämä tekee lepän oksista jo itsessään kuin kukkia. Lepän oksat ja kävyt ovat siroja ja kevyitä, joten niiden kanssa ei kannata yhdistellä suuria ja raskaita kukkia. Itse valitsin romanttisia valkoisia tertturuusuja, joita sommittelin oksien sekaan. Oksat saa asetella hyvinkin leveästi, jotta eri suuntiin kurkottavat tummat oksat pääsevät esiintymään edukseen. Tällaiset oksat sopivatkin erityisen hyvin syyshäihin. Oksat kannattaa kuitenkin kerätä jo talven jälkeen, jotta ne ovat lehdettömiä ja sopivasti kuivahtaneita.


P.S. Säästä! 
Tämä asetelma maksoi alle 5 euroa. Tertturuusukimppuja saa edullisesti useista suurista marketeista. 

Muistathan noudattaa jokamiehenoikeuksia kerätessäsi luonnonantimia.


EDIT: Kukathan ovat siis terttuneilikoita, eivätkä mitään tertturuusuja. ;)
    

2 kommenttia:

  1. Aion tätä kokeilla omiin häihin somisteeksi, kävyt on ihania! Tyylikäs ja näyttävä.
    http://valkoinenkuinmorsian.blogspot.fi/2013/04/new-blog-love-tunnustus.html

    VastaaPoista