Hääkutsut by Sarandia: Hanna & Vekku

Tätä päivää olen odottanut jo hetken ihan täpinöissäni. Tänään nimittäin julkaisen kuvat ensimmäisestä suunnittelemastani hääkutsusta. Siitä on jo jonkin verran aikaa, kun sain sähköpostia Hannalta ja Vekulta, jotka kyselivät hääbingon lisäksi mahdollisuutta saada samaan tyyliin sopiva hääkutsu heidän toukokuisia häitään varten. Olin ihan hurjan otettu tästä pyynnöstä ja hetken mietittyäni päätin ottaa haasteen vastaan. 

Hannalla ja Vekulla oli jo kutsun tyyli ja värit selvillä, mutta tarkemman lookin pääsin suunnittelemaan omin käsin. Suunnitteluprosessi hoitui kätevästi sähköpostitse ideoita heitellen. Muutaman koevedoksen jälkeen kutsun ilme oli jo selvillä ja lähdimme hiomaan yksityiskohtia. Lopputuloksen näette tässä.




Suunnitteluprosessi oli luonteva ja ennen kaikkea hauska. Kaikkein parasta oli tietysti kuulla Hannalta ja Vekulta, että olin osunut kutsun ilmeen suunnittelussa nappiin. Siitäkään ei ollut ollenkaan haittaa, että myös itse tykkään lopputuloksesta ihan hurjasti. Ohessa Hannan kokemuksia hääkutsun suunnitteluprosessista Hää- ja juhlapalvelu Sarandian kanssa. 


"Yhteydenpito on ollut alusta alkaen huippuluokkaista. Ihan alussa sait käsittämättömän hyvin kiinni siitä millaisia kutsuja haemme. Jo ensimmäinen versio löi meidät ällikällä! Osaat siis todella kuunnella asiakastaEn muuttaisi mitään meidän kutsuissa ja vierailtakin on tullut aivan mahtavaa palautetta. Lähtisin tähän projektiin milloin tahansa uudelleen ja suosittelen sinua kaikille, jotka tarvitsevat apua kutsu(/hää)suunnittelussa! " 
Hanna


Kiitos vielä kerran ihanalle parille tästä mahdollisuudesta! Olen sanoinkuvaamattoman iloinen siitä, että sain olla tässä mukana. Lämpöiset terveiset siis sinne suunnalle! 


6 kommenttia:

 1. Nämä kyllä näyttää pitkälti kopioidulta toiselta suunnittelijalta asetteluineen, fontteineen ja kaikkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopio tämä ei ole, vaan tehty täysin asiakkaan toiveiden mukaan. Toiveet taas ovat varmasti saaneet vaikutteita yleisistä trendeistä hääkutsuissa. Kauniit ja ihanat ideat, kuten viirit ja raidat ovat nykyään suosittuja niin graafisessa suunnittelussa kuin sisustuksessa maailmallakin, eikä niitä voi itselleen "omia". Ikävä, että näit tarpeelliseksi kritisoida kutsujen omaperäisyyttä. Nämä kun ovat hääparille juuri oikeat ja ainutkertaiset, mikä on kaikkein tärkeintä.

   Poista
  2. Mielestäni aika asiatonta haukkua jotain heti kopioksi. Jos nyt ottaa esimerkiksi vaikka hääbingot, niin kyllähän se idea, että on ruudukko, jossa tekstiä ja erilaisia fontteja, on aika yleinen ja käytetty. Ja johtaa tietenkin auttamatta siihen, että ne kaikki näyttävät hyvin samanlaisilta. Eikä bingoruudukkoa nyt ihan hirveän monella eri tavalla voi tehdä. Neliötä ei voi keksiä uudestaan. Ai niin! Ja hyvältä näyttää kutsu. Vaikka itse jostain syystä pidän enemmän klassisemmista ja romanttisista kutsuista kuin näistä moderneista graafisista.

   Poista
  3. Kiitos kommentista! :) Tuo hääbingoasia on itselle siinä mielessä tärkeä, että itse ekan kerran idean ainakin hääblogien maailmaan toin silloin joskus vuonna 2011/2012, kun pyörittelin tätä blogia vielä toisella nettisivulla. Olen siis siinä mielessä hääbingoidean "äiti" ja onkin hienoa, miten suosittu bingosta on tullut. Tosiasia on kuitenkin se, että en voi tuota ideaa omistaa, joten onkin parempi vain iloita sen suosiosta. Sama vähän näiden kaikkien muidenkin hää(kutsu)trendien kanssa. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää!
  Alan vakavissani harkitsemaan palkata joku suunnitelemaan hääkutsumme, ei se niin helpoa olekaan kuin aluksi luulin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Omiin häihin erilaisten suunnittelutöiden tekeminen on usein haastavaa, jos ideoita on paljon ja etenkin jos sattuu itse olemaan perfektionisti. Tiedän tunteen. :) Jos päädytte ulkopuoliseen kutsujen suunnittelijaan niin minulle voi laittaa mailia sari (a ) sarandia.fi.

   Poista