Kuokkavieras ja polttaripaljastus {Toimivan hääbingon suunnittelu osa II}

Kirjoittelin jo maaliskuussa hääbingon suunnittelusta ja tilaamisesta tässä postauksessa, mutta haluan nyt hieman jatkaa aiheesta. Monet tuntuvat pohtivan erityisesti bingopelin helppoutta tai vaikeutta tekstejä valitessaan, eikä kaikille tekstien keksiminenkään ei ole helppoa, joten olen liittänyt postaukseen melko laajan listan erilaisista tekstivaihtoehdoista. 

Hääbingoruudukon tekstit kannattaa valita persoonallisiksi ja vaihteleviksi. Hyvänä ohjenuorana voisi pitää ruudukkotekstien valitsemista niin, että joukossa on ainakin 10-15 melko vaikeaa ruutua, jotka liittyvät esimerkiksi tiettyyn henkilöön, tekemiseen tai tapahtumaan. Loppuihin ruutuihin voi valita tekstejä, jotka tulevat ainakin hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtumaan tai joiden tapahtumista vieraat voivat itse edesauttaa. Tällaisia ovat esimerkiksi "hääpari suutelee", "tanssia paljain jaloin" tai "boolimalja tyhjenee". Myös harrastuksiin, työhön tai häiden teemaan liittyvät tekstit tekevät hääbingosta kivalla tavalla hääparin näköisen.

Aktivoivat bingoruudut eivät nekään saa olla liian helppoja, sillä niiden toteuttaminen ei vaadi vierailta vaivannäköä. "Joku kommentoi säätä" - tai "joku juo" -tyyliset ratkaisut eivät innosta ihmisiä todella pelaamaan hääbingoa ja niiden helppouden vuoksi bingovoittajia kertyy nopeasti ennen kuin peliä on ehditty kunnolla edes aloittaa. Sen sijaan häävieraiden tuntemiin ihmisiin liittyvät tai vieraiden omaa aktiivisuutta vaativat tekstit herättävät helposti kilpailuinnon. "Joku esittää hääparille runon" tai "hääpari yllätetään" antavat vieraille mahdollisuuden omalla toiminnallaan kerätä bingopisteitä. Seuraukset voivat olla aika hauskoja. Usein vieraat päätyvätkin käyttämään hoksottimiaan kerätäkseen bingopisteitä, joten joskus pieni tuomarointi on tarpeen. Pelin on tarkoitus olla ennen kaikkea hauska, joten turhaa ryppyotsaisuutta on kuitenkin hyvä välttää.

Hääbingotekstit kannattaa valita myös niin, etteivät mahdolliset tapahtumat sijoittuisi aivan juhlien loppuun, vaan bingon pelaamisen aikana (ruokailu ja muu ohjelma) tulisi melko paljon hääbingoon liittyviä tapahtumia. Tällöin vieraiden mielenkiinto peliin pysyy yllä.

Mitä hääbingoruudukon teksteiksi voisi sitten laittaa? Tässä löyhästi vaikeusasteittain luokiteltuja ehdotuksia. Osaan on merkattu vaihtoehdoiksi useampi henkilö tai toiminta. Valitse juuri teidän häihinne sopivin.


Varmoja nakkeja

Häävalssi tai häätanssi
Sulhanen riisuu takkinsa
Morsiamen-, sulhasen, -anopinryöstö
Anoppi/sulhanen/morsian kyynelehtii
Anoppi/appi pitää puheen
Morsian/sulhanen nauraa
Vessajono
Nenäliina!
Puhe naurattaa
Puhe itkettää
Hääpari yllättää
Hääpari suutelee
Hääpari suutelee uudelleen
Hääpari tanssii hitaan
Ilonkyyneleitä!
Jokeriruutu esim. sydän tai tähtiHupsista! Vähän vaikeampia

Joku läikyttää
Joku astuu laahukselle
Morsian kompastuu helmaansa
Piilopullo kiertää
Piilopullo paljastuu
Piilopullo tyhjenee
Karvainen vieras
Kuokkavieras
Sulhanen vaimottelee
Kaaso nappaa kimpun
Kaaso/bestman flirttailee
Bestman nappaa sukkanauhan
Kaaso/bestman pelastaa tilanteen
Kaaso/bestman juoksee
Morsian riisuu kenkänsä
Morsian vaihtaa kenkänsä
Sulhanen on kadoksissa
Morsian on kadoksissa
Reikä sukkahousuissa
Sulhanen luopuu solmiostaan
Tekniikka pettää
Naurunremakka
SikariHaluatteko aktivoida häävieraita?

Thriller
Gangnam Style
Tiputanssi
Dirty dancing
Lapset valtaavat tanssilattian
Mummo/anoppi/kaaso joraa
Tanssia paljain jaloin
Yhteislaulu
Facebook-päivitys häistä
Instagram!
Selfie!
Polttarimuisto
Polttaripaljastus
Lapsuusmuisto sulhasesta/morsiamesta
Appiukko kertoo kalatarinan/vitsin tms
Hääparille esitetään runo/laulu/rap/tanssi tms
Boolimalja tyhjenee
Herkkubuffet tyhjenee
Hääpari yllätetään
Sormuksia ihastellaan
Bestman yrittää iskeä kaason
Kaaso/bestman laulaa/räppää/tanssii tms
Kravatti otsalla
Hääparin lemmikki mainitaan


Sarandiasta tilattaviin hääbingopohjiin mahtuu 25 tekstiä/ruudukko. 

Hauskaa hääbingoilua!

4 kommenttia:

 1. Voi ei juuri kuin sain bingomme valmiiksi, ihan liian monta hyvää ideaa! Mahtava idea jakaa noi tekstit tuollai vaikeusasteisiin, voisin kuvitella tämän helpottavan ja ilahduttavan montaa bingoja miettivää.

  Tuo "Hääparin lemmikki mainitaan" on jotenkin ihan ylisöpö! :) Olisi kyllä varma nakki kun mä koko ajan päivittelen että mitenhän sillä koiralla menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan! Itsekin harmittelin, että olisinpa tällaiset ohjeet kirjoitellut jo aiemmin, kun niin monia hääbingojakin on tullut kevään ja kesän aikana suunniteltua. Tsekkasin kyllä teidän bingon ja tykkäsin kovasti. Itseasiassa juuri teidän bingosta nappasin listaan selfien, joka oli mielestäni aika hyvä ja ajankohtainen. ;)

   Poista
 2. Tää olisi ollut niin tarpeen miettiä läpi ennen oman bingon tekoa :D Tosi hyvät vinkit! Meillä oli turhan helppoja rivejä mukana muutamia, mutta ihan hyvin bingo silti lopulta meni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hääbingot toimivat varmasti vähän eri tavalla joka häissä ja teilläkin oli niin hauskoja bingoruutuja, että varmasti niistä iloa irtosi. :)

   Poista