Pitsi jyrää vuonna 2014 - Hääpukukyselyn tulokset

Hääpukukysely 2014 on nyt vihelletty poikki ja on aika ruotia teidän vastauksianne. Hajontaa löytyi luonnollisesti jonkin verran, mutta myös selkeitä trendejä morsianten pukeutumisessa oli nähtävissä. 

Maailmalla kohuttu 1920-luvun tyyli ei selkeästikään ole meitä suomalaisia paljon lämmittänyt, sillä neljästäkymmenestäneljästä vastauksesta vain yksi määritteli tyyli-inspiraatiokseen tuon aikakauden. Aikakausivaikutteet eivät muutenkaan tuntuneet herättävän määrittelynhalua, sillä suosituin näistä, vintagehenkisyys, sai sekin vain kolmetoista ääntä. Näyttää siis siltä, että tietynlainen ajattomuus on kuitenkin läsnä monen morsiamen puvussa sen sijaan, että haettaisiin tietoisesti samastumista johonkin tyylilliseen ajankohtaan.

Puvun malleista suosituin oli perinteinen A-linja, joka kieltämättä sopii monelle suomalaiselle vartalolle hyvin. Perinteinen leveä helma myös ruletti häätyylissä. Moni oli myös valinnut puvun, jossa on avoin tai läpikuultava selkämys. Odotankin innolla, että näitä pukuja tullaan näkemään ensi vuoden hääkuvissa.

Hääpukukyselyn kirkkain tähti oli kuitenkin jo pari vuotta häätyylissä ihastuttanut pitsi. Kyselyyn vastanneista peräti 61 prosenttia ilmoitti pitsin hääpukunsa materiaaliksi. Aikamoinen tulos! 

Tämän kyselyn pohjalta voisi todeta, että suomalaisilla morsiamilla on omat mielipiteensä hääpukutrendeistä, eikä maailman muotituulet niitä paljon hetkauta. Ainakaan 1920-luvun henkiset kapeahelmaiset puvut ja värit eivät saaneet kovin monta ääntä tässä kyselyssä. Mistä luulette tämän johtuvan? Olemmeko me suomalaiset oman tiemme kulkijoita, jotka etsivät ensisijaisesti omalle kropalle ja persoonalle passelia pukua, jolla ei turhaan pyritä räväyttämään vai olemmeko me arkoja pukeutujia jopa hääpäivänä? Kaipaatteko suomalaiseen morsiustyyliin jotain uutta vai ovatko suomalaismorsiamet jo nyt tyylinsä taitajia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti