Hääblogin joulukalenteri 11. luukku: Hääkarkit {DIY}

Monet hääparit haluavat muistaa vieraitaan tarjoamalla pöydässä perinteisen hääkarkin tai jopa kokoamalla karkkibuffetin. Itse tehtävät suklaayllätykset sopivat täydellisesti molempiin tarkoituksiin tai vaikka joululahjaksi. 

Tarvitset valitsemaasi suklaata, täytettä sekä konvehteja varten tarkoitetun silikonivuoan. Omat valintani olivat tällä kertaa valkosuklaa sekä pehmeäksi kuivatut karpalot. Anna kuitenkin mielikuvituksesi lentää täytevalinnoissa, sillä tässä ohjeessa voit käyttää mitä vain karkkimurskasta suolapähkinöihin. Rohkeasti kokeilemalla voit löytää itsestäsi oikean designersuklaakondiittorin.

Työvaiheet ovat yksinkertaiset. Sulata suklaa vesihauteessa eli laita suklaa erillisessä kupissa lämpimään veteen. Älä kuumenna suklaata, sillä se menettää kiiltonsa ja muuttuu helposti paakkumaiseksi. Kärsivällisyys on valttia. 

Annostele sulaa suklaata muotin puoliväliin, sujauta mukaan karpaloita tai muuta haluamaasi täytettä ja lisää suklaata, kunnes muotti on täynnä. Täytettyäsi kaikki muotit pyyhkäise koko muotin yli veitsellä tai kaapijalla. Näin saat ylimääräisen suklaan pois ja jokainen konvehti on samankokoinen. Suklaa on valmis nautittavaksi, kun se on saanut jähmettyä.

Mitä sinun unelmiesi konvehdissa olisi täytteenä?

2 kommenttia:

  1. Ehkä toffeeta tai jotain suolasta! Minttukin käy :D Valintoja on niin monia, itse ajattelin kokeilla Baileys tryffeleitä hääkarkeiksi, pitää vain kokeila tuota reseptiä, ettei maistu liikaa likööri =)

    VastaaPoista