Hääblogin joulukalenteri 22. luukku: Salainen päiväkirja

Haluatko antaa tuoreelle aviopuolisollesi hääpäivänä tai vaikka huomenlahjaksi aivan erityisen lahjan, josta tunnetta ei puutu? Hanki jo kihlausaikana salainen päiväkirja, johon kirjoittelet silloin tällöin ennen häitä. Voit kirjoittaa ajatuksista ja tuntemuksista, joita häitä edeltävä aika ja avioituminen herättävät, tallentaa muistiin hääsuunnitteluun liittyviä asioita ja sattumuksia tai kirjata ylös arkisia syitä, miksi rakastat tulevaa puolisoasi. Voit kerätä päiväkirjan sivuille myös valokuvia ja muita yhteisiä muistoja kihlausajalta.
Häiden jälkeen voitte yhdessä jatkaa päiväkirjan kirjoittamista ensin häiden jälkeisenä päivänä ja sen jälkeen jokaisena hääpäivänä. Päiväkirjan tekstien kautta on ihana palata häitä edeltäviin tuntemuksiin, odotukseen ja jännitykseen, jotka vuosien myötä arjen myllerryksessä saattavat painua muistin perukoille. Jokaisena hääpäivänä kirjattu teksti myös toimii ikään kuin yhteisen elämän lokikirjana, jota taaksepäin selaamalla tulee pian huomanneeksi millainen matka yhdessä on kuljettu ja mitä yhteisiin vuosiin on sisältynyt. Ja kuvitelkaapa millainen aarre tällainen päiväkirja on vuosikymmenien kuluttua!


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana idea! En usko, että sulhanen lahjasta pitäisi :D mutta itseä varten olisi kiva tehdä tuollainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä varten tarvitaan varmaan romanttisuuteen taipuvainen puoliso, jotta idea olisi mieluinen ja sitä olisi kiva yhdessä täydentää. :)

      Poista