Hääblogin joulukalenteri 5. luukku: Tekstitaulu {DIY}

DIY-tekstitaulu

Hääjuhlissa on tarvetta monenlaisille kylteille, mutta kaupasta ei aina löydy juuri toivotunlaista persoonallista vaihtoehtoa ja itse tekeminen on taas kovin hankalaa... vai onko sittenkään? Tämä DIY-ohje on todella helppo ja näppäräsorminen saa sillä juuri oikeanlaisen tekstin haluamallaan fontilla ilman erillisiä kuvansiirtovälineitä. 

Tarvikkeet:

Kyltti
Tulostettu teksti paperilla
Kuulakärkikynä 
Tussi (permanent)
Maali ja pensseli
Valitse tähän työhön pehmeä puulaatu, jotta painojälki olisi mahdollisimman selkeä. Mallityössä käytetty lauta on käsitelty ohuesti yhdellä petsikerroksella, mutta myös esimerkiksi valkoiseksi maalattua puuta voi käyttää. Aloita asettamalla tuloste kyltin päälle ja kiinnittämällä se tarvittaessa teipillä. Jäljennä teksti sitten paperin läpi puulle painamalla kuulakärkikynällä voimakkaasti (älä siis valitse parasta kuulakärkikynääsi). Jäljennä koko tekstialue ääriviivojen sisältä. 

Seuraavaksi käytä sekä tussia että maalia painojäljen muuttamiseksi näkyväksi tekstiksi. Tussilla saa hyvin siistittyä pienet viivat ja kirjainten reunat. Helppoa, eikö totta?
6 kommenttia:

  1. Kivoja nämä sun joulukalenterin luukut :) Laitoin sulle haasteen: http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/2013/12/haasteisiin-vastaaminen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Omista häistä on kyllä jo 1,5 vuotta, mutta katsotaan miten onnistun haasteeseen vastaamaan. :)

      Poista