Hääblogin joulukalenteri 6. luukku: Ruusuja ja sammalta {Kukka-asetelma}

Hyvää itsenäisyyspäivää!
Juhlapäivän kunniaksi joulukalenteri tarjoilee kukka-asetelman, joka on helppo toteuttaa itse ja se on myös helposti muunneltavissa juuri omiin tarpeisiin. Kukka-asetelmissa ei tarvitse aina käyttää vain värikkäitä kukkia, vaan vuodenajasta riippuen voi hyödyntää myös oksia, syyslehtiä, marjoja tai vaikka sammalta kukkien kaverina. Erilaiset kasvit luovat asetelmiin kontrastia ja mielenkiintoa ja mikä mukavinta, monia niistä löytää ihan omalta kotipihalta.

Tätä asetelmaa varten tarvitset ruusuja, sammalta, pienen ruukun, oasiksen, metallilankaa ja koristemarjoja. (Itse ostin huolimattomasti kuivakukkaoasiksen leikkokukille tarkoitetun sijaan. Ole siis tarkkana ostoksilla ja muista upottaa oasiksesi veteen ennen käyttöä. Ja kuten ennenkin, kukkiin leikataan uudet vinot imupinnat.)
Itse asetelman teko käy näppärästi. Toiselle puolelle palloa kiinnitetään vihreällä metallilangalla sammal. Mitä suurempi pala sammalta, sitä helpompi se on kiinnittää. Toiselle puolelle oasista upotetaan ruusut. Oman asetelmani viimeistelin ruusunlehdillä ja koristemarjoilla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti