Hääblogin joulukalenteri 8. luukku: Luonnollisen morsiamen kauneusvinkit

Onko sellaista morsianta olemassakaan, joka ei haluaisi näyttää mahdollisimman kauniilta hääpäivänään? Kaunistautuminen kuuluu toki hääpäivään, mutta pitkälle mennyt kehonmuokkaus morsiusdieetteineen, hampaanvalkaisuineen, pidennyksineen ja tekorusketuksineen saa miettimään näyttääkö morsian enää lainkaan itseltään hääpäivänään, jos omaa vartaloa muokataan vain tuota yhtä päivää varten. Jos varsinainen make-over ei kiinnosta, voi omaa luonnollista kauneuttaan korostaa ihan arkisilla keinoilla, jotka monelta kuitenkin hääsuunnittelun hulinassa unohtuvat. Lue tästä morsiamen kauneudenhoidon peruspilarit ja anna kauneutesi hehkua!

1. Aloita hyvissä ajoin päivittäinen vartalon ja erityisesti kasvojen sekä decolteen kosteuttaminen sopivalla ihovoiteella. Hyvinvoivaa ihoa vasten korut ja puku suorastaan hehkuvat. 


2. Onko pukusi olkaimeton? Ole varovainen rusketuksen kanssa myös talven lomamatkoilla ja kesän ensimmäisinä kuukausina. Suosi olkaimettomia toppeja ja käytä aurinkovoidetta. Aidon rusketuksen hankkiminen hinnalla millä hyvänsä ei ole hyvä idea. Pahimmillaan peittelet hääpäivänä palanutta selkää. 


Käytä ruskettavia tuotteita harkiten. Perhe ja ystävät tietävät kyllä mikä on oikea luonnollinen ihonvärisi, eikä valkoista pukua vasten räikeänä loistava porkkanainen sävy varmasti herätä positiivista huomiota. 


3. Tämä on ehkä kaikkein tärkein kauneusneuvo ja silti moni kokee sen noudattamisen vaikeaksi. Pidä huolta yöunistasi myös häästressin iskiessä. Turvotus, tummat renkaat silmien ympärillä ja hailakka iho ovat kaikki merkkejä huonosti nukutuista öistä. Nuku siis riittävästi ja virkistä itseäsi ulkoilmassa liikkumalla. 


4. Tämä neuvo taas on kuultu monta kertaa, mutta noudatatko sitä todella? Vettä olisi hyvä juoda ainakin litra päivässä, mutta liikunta ja kuuma ilma vaikuttavat myös vedentarpeeseen. Nestevajaus vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja aiheuttaa myös helposti päänsärkyä, joka ei häiden alla varmasti ole tervetullut vieras. 


5. Poltatko? Tupakointi tunnetusti vaikuttaa ihoon ja sen väriin. Tupakoinnin lopettaminen tuo takaisin ihon oman hehkuvan sävyn. 


P.S. Kaikkein parhain pikakaunistaja on kuitenkin aina hymy. Se ei katso pudotettuja kiloja ja tehtyjä manikyyrejä, vaan kaunistaa kantajansa hetkessä ja tarttuu kummasti myös ympärillä oleviin ihmisiin.  

6 kommenttia:

 1. Juuri tuota ruskettumista välillä on miettinyt, jopa välillä ajatellut suihkurusketusta kesäksi mutta toisaalta kaikki tietävät että olen kalkkilaivan kapteeni joten mitä sitä peittelemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, me ollaan erilaisia kaikki ihonväriltämme. Itse koin aluksi ihan hirveitä paineita olla ruskettunut häissämme, koska mieheni ruskettuu todella hyvin ja on muutenkin tummapiirteinen. Pelkäsin kontrastin välillämme olevan kamalan silmiinpistävä, mutta asia oli pakko hyväksyä. Minusta ei ruskettunutta saa luonnollisesti. Eipä se kyllä loppujen lopuksi mitenkään häirinnyt, eikä varsinkaan kuvissa näy. :)

   Poista
 2. Itse joudun menemään suihkurusketukseen/läträämään rusketusvoiteiden kanssa, koska olen todella todella vaalea iholtani tai sitten rusketun vain käsistäni. En kuitenkaan tahdo olla ihan kalkkilaivan kapteeni :D joten pienen terveän rusketuksen käyn ottamassa. Tosiaankin pitää muistaa tuo kosteuttaminen! Talvella varsinkin pakkanen tekee todella pahaa iholle. Kiitos näistä vinkeistä taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosteuttaminen kannattaa myös muistaa ruskettavien kanssa. Kuiviin kohtiin väri tuppaa joidenkin aineiden kanssa tarttumaan turhan napakasti ja läikikkäästi. Itsekin olen pakkaselle herkkä, joten etenkin kädet vaativat hirveästi kosteutusta. Apteekin ja Body Shopin tuotteita on mulle ainakin suositeltu. :)

   Poista
 3. Kiitos tästä, mahtava postaus joka palauttaa maanpinnalle. Niistä perusasioista se kauneus lähtee! :)

  VastaaPoista